Deputatul liberal Pavel Popescu, preşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, anunţă că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa Parlamentului României luni seara.

Pavel Popescu a avut, joi, o întrevedere cu o delegaţie ucraineană, formată din reprezentanţi ai preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cât şi membri ai corpului diplomatic ucrainean – Oleksandr Bankov, secretar de stat al MAE al Ucrainei, Yliia Hryshyna, deputat al Radei Supreme a Ucrainei, Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România şi Petro Stoian, secretar II al Ambasadei Ucrainei în România.

„Am avut astăzi o întrevedere cu o delegație ucraineană, formată din Reprezentanți speciali ai Președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, cât și membri ai corpului diplomatic ucrainean. În delegație au fost prezenți: domnul Oleksandr BANKOV, Secretar de stat al MAE al Ucrainei, doamna Yliia Hryshyna, deputat al Radei Supereme al Ucrainei, domnul Paun Rohovei, Însarcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România și domnul Petro Stoian, secretar II al Ambasadei Ucrainei în România.

Am reiterat în cadrul întâlnirii solidaritatea față de bravul popor ucrainean cât și susținerea totală și necondiționată a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în granițele recunoscute la nivel internațional. Suntem în continuare fermi cu privire la sprijinirea tuturor sancțiunilor impuse Rusiei de către comunitatea internațională și ne-am dorința de a fi mai proactivi pe cateva teme concrete.

Partea ucraineană ne-a transmis salutul și multumirile Președintelui Zelenskyy. Totodată, delegația și-a exprimat recunoștința cu privire la asistența umanitară venită din partea României cât și pentru demersurile aflate în desfăsurare, menite să sprijine mai concret poporul ucrainean în apărarea țării și a valorilor democratice.

Lupta ucrainenilor nu este doar a lor. Este o luptă pentru libertate și pentru toate statele și popoarele care iubesc pacea. Așteptăm cu nerăbdare intervenția Președintelui Zelenskyy, care se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cei care astăzi arătați empatie față de cei ce fug din calea nenorocirii iscate de criminalul de război, Vladimir Putin”, a transmis Pavel Popescu.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski s-a adresat până în prezent către 17 legislative din întreaga lume, în efortul de a atrage atenția asupra situației din Ucraina și a obține suport pentru țara sa în confruntarea cu Rusia. 

De asemenea, președintele ucrainean s-a adresat și Consiliului European, G7, NATO și forumul de la Doha. Au urmat adresările în fața Parlamentului Marii Britanii, Poloniei, Canadei, SUA, Germaniei, Elveției, Israelului, Italiei, Franței, Japoniei, Suediei, Danemarcei și Norvegiei.

În următoarele zile, Zelenski este așteptat să vorbească în fața parlamentarilor legislativelor din Australia, Olanda, Belgia și România. 

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedent1 aprilie, Ziua Păcălelilor – Care sunt cele mai tari farse pe care le poți face astăzi
Articolul următorPOIM: 210 contracte în valoare de 456 milioane lei, semnate în luna martie 2022