Zelenski este îngrijorat că Rusia ar putea recurge la arme chimice. Este declarația președintelui Ucrainei, care susține că țara lui nu va dezvolta niciodată arme de distrugere în masă. 

Moscova a declarat că a descoperit un program militar de arme biologice în Ucraina care implică agenți patogeni mortali, precum ciuma și antraxul. 
Zelenski neagă totul și acuză rușii că urmează să pregătească un atac biologic în Ucraina. 

„Propaganda Rusiei și-a intensificat considerabil activitatea, în ultima vreme. Și le acoperă cu noi acuzații, știri false și ne acuză pe noi că Ucraina dezvoltă arme biologice. Totodată, că ne pregătim și de un atac chimic. Asta mă îngrijorează pentru că am repetat de mai multe ori că dacă vrei să știi planurile Rusiei, atunci trebuie să fii atent la ce acuzații ți se aduc. Cu astfel de acuzații împrăștiate în presa din Rusia ni se arată, de fapt, de ce este armata rusească în stare, la fel și Serviciile Secrete. Asta arată cine sunt ei. Au mai făcut asta și în alte țări, similar și-au anunțat argumentele, îngrijorările și vor continua să o facă”, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

„Ce sunt, de fapt, toate aceste acuzații despre atacuri chimice? Cumva v-ați decis să începeți „de-chimizarea” Ucrainei? Folosind amoniu, fosfor?! Ce altceva ați mai pregătit împotriva noastră? Unde veți folosi bombele chimice? Sunt președintele unei țări normale și tatăl a doi copii. Și nicio bombă chimică sau orice altă armă de distrugere în masă nu va fi dezvoltată în țara mea! Și dacă voi începeți asemenea atacuri împotriva noastră, voi veți singurii vinovați”, a mai spus Zelenski.

Articolul precedentVIDEO | Dovada că rușii bombardează Ucraina cu armament interzis – proiectile cu fragmentare
Articolul următorPreședintele Iohannis alături de vicepreședintele SUA: ”NATO va acționa fără ezitare pentru apărarea României. Nu vom ceda niciun milimetru”