Este stare de alertă internațională. Pe 25 Ianuarie este noul an Chinezesc și în această perioadă China este vizitată de foarte mulți internaționali care după sejur se întorc în țările de origine.

În același timp comercianții chinezi care fac naveta pt aprovizionarea afacerilor și alți comercianți români sunt expuși direct acestei provocări în fața căreia nu știm cum să ne apărăm. Teama s-a instalat și deja au apărut primele semne de întrebare…mai călătorim? Cum se vor identifica persoanele virusate? Este acel scaner suficient pentru depistarea persoanelor virusate? Sunt toți pasagerii trecuți prin acel filtru? Semnele instalării virusului sunt evidente la toți cei infectați sau în funcție de organism semnele apar mai devreme sau mai târziu?

Este suficient să te afli pe același aeroport cu o persoană virusată, că prin sistemul de ventilație primești vrei nu vrei aceleași bacterii. Aceeași problemă reală o întâmpinăm și în avion… înțeleg că sunt proceduri standard ce au fost adoptate pe tot globul. Suntem pregătiți să ținem piept unui virus cu tulpini modificate? Evident avem nevoie urgent de o campanie de conștientizare a pericolului în fața căruia suntem expuși fără cea mai mică noțiune de apărare.

Medicii de familie, instituțiile statului și persoanele abilitate trebuie să informeze cetățenii cu privire la imunizare. Am încredere în medicină și în medicii de specialitate. Sper ca aceste măsuri standard aplicate și de guvernul României să ne poată proteja cetățenii și lucrurile să fie tratate cu maximă seriozitate.

În mediul online deja au apărut teorii de conspirație conform cărora un virus ucigător este lansat intenționat ca mai apoi antidotul sa fie procurat de întreaga lume. Important este să ne păstram calmul, indiferent de convingerile fiecăruia, să ținem legătura cu medicul de familie și să urmărim îndeaprope evoluția lucrurilor pentru a ști cum să ne apărăm.

Este cunoscut faptul că de ziua îndrăgostiților foarte mulți chinezi aleg ca destinație romantică țări din Europa. Nu este normal să fugim când vedem un cetățean chinez, nici să le îngrădim accesul la vizitele romantice din Veneția- Roma- Paris- Barcelona etc.

O imunitate puternică, o igienă perfectă și o mască de protecție ar putea face diferența în cazurile unei expuneri.

Autor ALEXANDRA PĂCURARU

Articolul precedentSPANIA – dezbatere pe proiectul de lege pentru anularea sterilizării forțate a persoanelor cu dizabilități
Articolul următorElevii școlii 133 din București au fost evacuați în urma unei igienizări efectuate în cursul zilei de marți