Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, în această seară, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că autoritățile iau în calcul redeschiderea teraselor din România după 15 mai. Ministrul a precizat însă că o asemenea decizie va fi luată doar după o discuție cu cei de la Ministerul Sănătății.

“Hotelierii români sunt convins că-și vor reveni mult mai repede. Ei știu ce au de făcut, ne gândim la un pachet de sprijin al hotelierilor, care alături de industria Horeca și de industria ospitalieră și vorbim aici, prin industria horeca înțelegem hoteluri, restaurante, cafenele, catering-uri, își vor reveni mai repede. Ne dorim ca după 15 mai, dar numai după o discuție cu ministerul Sănătății să putem avea cel puțin terase deschise în România. Cred că fiecare dintre noi își dorește să iasă la o terasă, să bea o cafea, eventual să se uite la natură, dar asta va trebui să discutăm cu ministerul Sănătății să vedem dacă este posibil acest lucru”, a anunțat ministrul Economiei, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

Virgil Popescu a precizat că Executivul va veni și cu un set de măsuri pentru a-i ajuta pe cei din turism.

“Ne gândim să ajutăm hotelierii, să ajutăm restaurantele să se adapteze acestor noi cerințe prin grant-uri acordate acestora pentru că este o cheltuială în plus și noi vrem ca aceștia să-și revină foarte repede”, a completat acesta.

Nu toate agențiile au fost de bună credință și au plătit mai departe vacanțele turiștilor, a anunțat Virgil Popescu.

“Doresc de asemenea ca agențiile să denote o bună credință și să spună dacă banii aceștia i-au trimis mai departe sau dacă nu i-au trimis și i-au folosit în interes propriu. Pentru că avem informații la nivelul Ministerului Turismului, prin alte raportări, că anumite agenții au datorii către hotelierii din afară, către agențiile de afară încă de anul trecut”, a conchis ministrul

Articolul precedentMarcel Vela, anunțul zilei: ce prevede Ordonanța Militară nr. 10. Noi REGULI după relaxarea măsurilor
Articolul următorUn iceberg de 175 de kilometri pătrați plutește spre peninsula Antarctica