Zeci de deputaţi ai Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, aflat la putere) şi din formaţiunea pro-kurdă Partidul Democrat al Popoarelor (HDP) şi-au susţinut cu pumnii opiniile contradictorii luni, în Parlamentul turc, provocând o nouă întrerupere a reuniunii Comisiei constituţionale, potrivit imaginilor difuzate de canalul de televiziune NTV, relatează realitatea.net

Potrivit NTV, mai mulţi aleşi – cu buza sau arcada însângerată – ieşeau din sala în care se reunise comisia pentru a discuta despre o propunere controversată – susţinută de guvern – de a se putea ridica imunitatea parlamentarilor. Reuniunea comisiei fusese deja întreruptă în două rânduri săptămâna trecută de bătăi între aleşii Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator, aflat la putere) şi Partidul Democrat al Popoarelor (HDP, prokurd).

HDP consideră această propunere drept manevră a guvernului care vizează să-i îndepărteze din Parlament aleşii, care ar putea fi urmăriţi în justiţie – dacă nu mai sunt protejaţi de imunitate – pentru presupusul lor sprijin acordat separatiştilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie declarată „teroristă” de Ankara, Washington şi Bruxelles. Potrivit NTV, mai mulţi aleşi – cu buza sau arcada însângerată – ieşeau din sala în care se reunise comisia pentru a discuta despre o propunere controversată – susţinută de guvern – de a se putea ridica imunitatea parlamentarilor.

Reuniunea comisiei fusese deja întreruptă în două rânduri săptămâna trecută de bătăi între aleşii Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator, aflat la putere) şi Partidul Democrat al Popoarelor (HDP, prokurd). HDP consideră această propunere drept manevră a guvernului care vizează să-i îndepărteze din Parlament aleşii, care ar putea fi urmăriţi în justiţie – dacă nu mai sunt protejaţi de imunitate – pentru presupusul lor sprijin acordat separatiştilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie declarată „teroristă” de Ankara, Washington şi Bruxelles.

Sursa foto: euronews.com

Articolul precedentFRANȚA – Un tren de mare viteză cu 348 de pasageri a deraiat. Mecanicul grav rănit, 19 pasageri răniți ușor
Articolul următorȘoc în lumea fotbalului! Ronaldinho a fost arestat în Paraguay