Au apărut noi imagini de la dezastrul din nordul Italiei și sud-estul Franței. Trei persoane au murit și mai multe au fost date dispărute în urma viiturilor puternice provocate de Alex, o furtună ce a măturat totul în calea sa. Imaginilie care fac înconjurul planetei înfățișează mai multe case care sunt pe marginea prăpastiei, gata să cadă, relatează Realitatea PLUS.

În Italia, cel puțin un om a murit și alți 11 sunt dați dispăruți după inundațiile de proporții provocate de ploile abundente. Din primele cercetări, se pare că persoana care și-a pierdut viața este un pompier voluntar.

Impactul viiturilor a fost foarte puternic. Apa a luat pe sus mașinile de pe șosele și a inundat terenuri agricole.

Cele mai afectate regiuni sunt cele din nord-vest, în Piemont, dar și peste graniță, în sud-estul Franței. Deși la Veneția a fost activată bariera Moses, pentru a proteja orașul-lagună, apa a inundat Piața San Marco.

Și în Franța au decedat două persoane, iar 12 sunt de negăsit după viiturile puternice din sud-estul țării. Agenţia Meteo France a anunţat că ploile căzute zilele acestea au echivalat, cantitativ, cu precipitaţiile înregistrate pe parcursul a patru luni.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentFostul președinte ucrainean Petro Poroșenko, spitalizat cu coronavirus
Articolul următorBilanț coronavirus 4 octombrie: 1.835 de cazuri noi și 56 de decese