Unul dintre cei mai cunoscuţi politieni germani din SPD, Thomas Oppermann, a murit duminică seara, la 66 de ani. Thomas Oppermann era vicepreşedintele camerei inferioare (Bundestag) a Parlamentului Germaniei şi a decedat după ce i s-a făcut rău în timpul unei filmări pentru televiziunea ZDF. Informaţia a fost confirmată de posturile RTL şi NTV, preluate de dpa.

Opperman a fost dus la spital la scurt timp după ce a leşinat, dar din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Politicianul din Partidul Social Democrat reprezenta landul Saxonia Inferioară.

Thomas Oppermann ajunsese într-un moment al carierei în care simţea nevoia să ia o pauză din viaţa politică. Astfel, el anunţase la sfârşitul lunii august că nu va mai candidat la următoarele alegeri parlamentare. „După 30 de ani a venit vremea să fac din nou altceva şi să încep proiecte noi”, a spus cunoscutul politician german, a cărui moarte a venit ca un şoc pentru toţi cei care l-au cunoscut.

Cancelarul Angela Merkel, membru al Uniunii conservatoare creștine-democratice, care este implicată într-un guvern de coaliție cu SPD, a declarat că a fost „șocată și întristată de moartea prematură a lui Thomas Oppermann”. „L-am apreciat de mulți ani ca un partener de încredere și corect în marea coaliție”, a spus ea. „În calitate de vicepreședinte al Bundestagului german, a făcut un serviciu remarcabil către parlamentul nostru în vremuri tulburi”, a completat Merkel.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentLista țărilor pentru care se impune CARANTINA la întoarcerea în România
Articolul următorEXCEPȚII de la portul măștii de protecție în spațiul public deschis