Scumpirile continuă pe bandă rulantă în țara noastră. Fermierii vin și ei cu vești foarte proaste și ne anunță să ne așteptăm la noi creșteri de prețuri din cauza producției scăzute de grâu.

Valul scumpirilor continuă și în perioada următoare! Fermierii anunță prețuri mai mari la alimentele de bază, iar pâinea este principalul produs pentru care vom plati mai mulți bani.

Totul din cauza producției de grâu care va fi cu cel puțin 15% mai mica decat cea de anul trecut. Principala cauză este seceta. Iar războiul din Ucraina face ca milioane de tone de cereale să fie blocate în porturile din țara vecină. 

Pâinea de un leu a devenit deja istorie. La raft, cele mai ieftine sortimente se vând cu doi lei, iar producătorii spun că prețurile vor continua să crească. Principalul motiv: recolta de grâu va fi mai mică.

„Din punct de vedere a productiei cerealelor, prognozele arata diminuarea productiei cu 20% la grau si in jur de 10-12% la porumb. Culturile sunt pe un deficit foarte foarte mare de apa si estimarile sunt pana acum spre o scadere a productiei. Toate acestea ne conduc spre niste preturi mari, se vor reflecta asupra consumatorului. Painea, element vital dar si celelalte se vor scumpi cu cel putin 20%”, explică Ion Olteanu, fermier.

Articolul precedentSorin Oprescu ar putea fi eliberat astăzi din închisoare – Judecătorii decid astăzi soarta fostului primar
Articolul următorRomânia va găzdui, în premieră, reuniunea Liderilor de la Munchen: soluții pentru securitatea regională! Anunțul MAE