Mai degrabă, pepiniera neomarxistă a României ar spune mulți… neocomunişti. Lupta este cruntă între neomarxişti, adică progresiști, susținători ai „corectitudinii politice” de sorginte neocomunistă, și curentul conservator, susținători ai familiei, ai credinței și ai așezării societății pe o morală sănătoasă, curent susținut puternic de Donald Trump și de partidul de dreapta Republican.

La nivel mondial, observăm că se întâmplă ceva cu neomarxiştii. Nu putem să nu remarcăm faptul că au câștigat foarte mult teren, devenind mai vizibili, mai vocali, tot mai prezenți în mediul online…Cred că mâna asta de oameni care conduc Facebook, Google, Twitter și Instagram au o înțelegere secretă, şi anume ca cei care deranjează, conservatorii, promotori ai familiei tradiționale, susţinătorii valorilor creștine să nu apară, să nu fie vizibili, ușor de accesat… Cauți una și afli alta – nu știi ce să mai crezi? Îți prezentam noi două, trei variante…

Așa și cu USR-ul pe care mulți l-au votat, neavând habar de doctrina partidului sau neştiind intențiile lor… Întrebările votanților au început să apară când, în zilele de mare sărbătoare națională, USR a lipsit. Lucrurile nu sunt deloc simple. Am analizat problema şi, după ce i-am căutat prin „arhiva” evenimentelor organizate în spiritul Zilei Naţionale, 1 Decembrie, Marea şi Mica Unire, au fost de negăsit. Am dat de ei, în schimb, în acele momente cheie când se împarte puterea. Am înțeles și cine îi finanțează și cred că, printre ei, se află și tineri de bună credinţă, care se bucură de un pol de parale, o bursă, o susținere puternică și promisiuni politice. Mulți dintre ei sunt recrutați din multinaţionale, mulți dintre ei sunt oameni neînțeleși…

Ca doctrină de partid, mă întreb… este oare un partid românesc? Simt ei românește? Trăiesc românește? Împărtășesc aceleași valori cu neamul românesc? Sunt creștini? Sunt patrioți? Sau tot ce-i unește e societatea deschisă, dorința infinită de a îngropa naționalismul?

Cert este că peste 140.000 de oameni îi urmăresc numai pe Facebook. Potrivit facebrands.ro (Serviciul de monitorizare a paginilor de Facebook în România), din 1277 de pagini înscrise în segmentul Politică, Uniunea Salvaţi România USR se află pe poziţia 19, după Mircea Geoană şi înaintea lui Remus Cernea. La alegerile prezidenţiale din noiembrie, anul trecut, în lipsa dezbaterilor electorale, campaniile online, discuţiile şi mobilizarea uriaşă din mediul virtual au înlocuit, cu succes chiar!, campaniile clasice.

Articolul precedentStâlpul Katskhi una dintre cele mai spectaculoase biserici din lume
Articolul următorCe este important să știm despre noul coronavirus identificat în China