Uraganul Laura ar urma să lovească puternic, zona de la granița dintre Texas și Louisiana. Dupa ce a crescut în intensitate la categoria a 4-a, urganul Laura ar putea aduce un val de aproape 13 picioare (3,96 metri) pe coastă, vânturi extreme și inundații de-a lungul coastei de nord-vest a Golfului, potrivit Mediafax.

 Autoritățile din Texas și Louisiana au decis evacuarea a cel puțin 500.000 locuitori. Oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească în hoteluri, pentru că centrele de evacuare ar fi putea fi supra-aglomerate.

„Valul provocat de furtună ar putea pătrunde până la 30 de mile în interiorul uscatului” anunță Centrul Național pentru Uragane, potrivit presei internaționale.

Uraganul Laura pune în mare pericol industria energetică din SUA. În weekend, Laura a lăsat peste 1 milion de oameni fără curent electric. Iar producătorii de petrol au oprit producția a 1,5 milioane de barili pe zi, care reprezintă 86% din producția de petrol zilnică din Golful Mexic, sub nivelul de 90% pe care l-a determinat Uraganul Katrina, acum 15 ani.

Articolul precedentVIDEO| Incendiu puternic la o conductă de gaz
Articolul următorUn nou record de îmbolnăviri în România – 1.504 de persoane infectate cu SARS-CoV-2