Nadia, un tigru de la grădina zoologică Bronx din New York, a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus, scrie CNN

Tigrul malaezian de sex feminin, în vârstă de 4 ani, s-a dovedit pozitiv după ce a manifestat o tuse uscată și este de așteptat să se recupereze, a declarat Zoo Bronx a Societății pentru Conservarea Vieții Sălbatice într-un comunicat .
Probele recoltate de la Nadia au fost prelevate și testate după ce ea și alți cinci tigri și lei la grădina zoologică, au început să prezinte simptome ale bolilor respiratorii, potrivit Departamentului Agriculturii din Statele Unite (USDA). Niciun alt animal de la grădina zoologică nu prezintă simptome.
„Desi au cunoscut o oarecare scadere a apetitului, felinele de la Gradina Zoologica Bronx se simt bine și se află sub supraveghere veterinară”, se arată în comunicat.
„Nu se știe cum se va dezvolta această boală la felinele mari, deoarece diferite specii pot reacționa diferit la infecțiile noi, dar vom continua să le monitorizăm îndeaproape și să anticipăm recuperări complete.”
Animalele au fost infectate de către un angajat al grădinii zoologice care a fost „infectat asimptomatic cu virusul” în timp ce le îngrijea, potrivit comunicatului. Zoo Bronx a fost închisă publicului începând cu 16 martie.
Orice persoană bolnavă de coronavirus este sfătuită să minimizeze contactul cu animalele, inclusiv animalele de companie, până când se cunosc mai multe informații despre virus, a declarat USDA.
Articolul precedentIncediu la Cernobîl. Ucraina a semnalat duminică o creştere a nivelului de radioactivitate
Articolul următorINDIA și-a închis căile ferate pentru prima dată în 167 de ani. Trenurile sunt transformate în spitale