Un sucevean revenit din Italia a fost plasat în carantină, după ce a fost depistat de poliţişti în timp ce se plimba pe străzi cu 30 de papagali şi câinele său de companie, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, scrie realitateadesuceava.net

„Joi seară în jurul orei 23.00 un cetățean care a revenit din Italia avea asupra sa câinele de companie și . . .30 de papagali. Conform procedurii, acesta a fost preluat în convoi de echipaje de poliție și condus spre locul de carantinare. Printr-o colaborare foarte bună cu partenerii sociali, „Casa lui Patrocle” și alți oameni cu suflet și disponibilitate, polițiștii au găsit soluții si pentru <bagajele inedite și… însuflețite>”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Totodată, Epureanu a precizat că polițiștii suceveni au aplicat, în cursul zilei de joi, 187 de sancțiuni contravenționale în valoare de 334.985 lei pentru nerespectarea prevederilor privind circulația persoanelor în contextul Ordonanței Militare nr. 3. O altă sancțiune în valoare de 5.000 lei a fost aplicată unei persoane care nu a respectat masura au autoizolarii.

Jandarmii suceveni au aplicat și ei alte zece sancțiuni contravenționale în valoare de 2900 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și deplasare în contextul Ordonanței Militare nr. 3.

„Facem apel încă o dată către cetățeni să respecte restricțiile de deplasare și să apeleze la completarea declarațiilor pe propria răspundere doar în situațiile limitativ prevăzute. Sperăm ca toată lumea să înteleagă că aceste măsuri sunt în interesul nostru, al tuturor și al celor dragi nouă”, transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Articolul precedentBilanț TRAGIC în Italia: 969 de decese într-o zi!
Articolul următorSolidaritate împotriva Covid-19. Ajutor financiar de la zălăuanii din Chicago pentru Spitalul Judeţean