Doi polițiști din Buffalo, New York, au fost suspendați, după ce pe reţelele de socializare a apărut un video în care aceştia sunt surprinşi în timp ce trântesc la pământ un bărbat alb de 75 de ani. Incidentul a avut loc în cadrul protestelor declanșate de moartea lui George Floyd, transmite Reuters.

Înregistrarea video cu cei doi polițiști din Buffalo, New York, care apar trântind la pământ un bărbat alb de 75 de ani a fost făcută de un reporter de la postul local de radio WBFO și publicată pe site-ul său și pe contul de twitter. În imagini se vede cum bărbatul se apropie de ofițerii de poliție, unul dintre aceștia îl împinge cu bastonul, iar al doilea cu mâna. Apoi se aude zgomotul prăbușirii și se poate observa sângele care curge pe asflat, bărbatul lovindu-se la cap.

Primarul orașului Buffalo, Byron Brown, a spus că a fost profund tulburat la vederea imaginilor, în condițiile în care în orașul său protestele au fost pașnice. El a vorbit cu guvernatorul statului New York,Andrew Cuomo, convenind ca cei doi polițiști să fie suspendați.

Articolul precedentAmenințare cu bombă la Tribunalul București. Întreaga clădire a fost evacuată
Articolul următorNumărul cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 în România a depășit pragul de 20.000