Oficialii din Hong Kong au evacuat și au pus în carantină zeci de rezidenți ai unei clădiri de apartamente, după ce două persoane care locuiau pe etaje diferite s-au dovedit infectate cu coronavirus, au declarat marți autoritățile, relatează msn.com

Cele două cazuri păreau să sugereze că virusul s-a răspândit prin clădire, poate printr-o conductă, ridicând noi temeri cu privire la capacitatea virusului de a se răspândi.

Oficialii Centrului pentru Protecția Sănătății din oraș au declarat că decizia de evacuare parțială a clădirii a fost luată după descoperirea unei conducte de baie nesigilate în apartamentul unui pacient recent confirmat, o femeie de 62 de ani, care locuiește cu 10 etaje mai jos față de un rezident care a fost găsit mai devreme infectat.

Pe lângă rezidenții infectați, alte patru persoane care trăiesc în trei unități diferite au prezentat simptome ale coronavirusului, potrivit Sophia Chan, secretarul de sănătate din Hong Kong.

În total, au fost comandate carantine pentru locuitorii a 23 de unități ale casei Hong Mei, o clădire de pe Cheung Hong Estate, un bloc de locuințe publice în secțiunea Noile Teritorii ale orașului.

Focarul local a determinat comparații cu un incident din 2003, când 329 de rezidenți ai unei locuințe din Hong Kong s-au infectat cu SARS (sindrom respirator acut sever). Ulterior, s-a constatat că virusul s-a răspândit prin conducte defecte. Patruzeci și doi dintre rezidenții infectați  atunci, au murit.

Articolul precedentS.U.A. – Bernie Sanders câștigă în New Hampshire
Articolul următorCoronavirusul face ravagii pe Diamond Princess, unde sunt și 17 români