Luptătorii regimentului Azov, care apără orașul-port Mariupol, au anunțată că trupele rusești ar fi lansat un atac chimic cu substanțe necunoscute, luni seară. Potrivit acestora, o dronă a împrăștiat produsul chimic asupra orașului, afectând atât militari, cât și civili.

 

La scurt timp, persoanele afectate de atacul chimic au avut probleme de respirație și pierderi ale echilibrului. Potrivit presei ucrainene, dacă informația se confirmă, ar fi primul atac chimic cunoscut efectuat de Armata rusă de la declanșarea invaziei.

Informația nu a putut fi verificată din alte surse independente, însă avertismente privind intenția Rusiei de a folosi arme chimice au fost lansate de mai mult timp. 

Se dau lupte intense în Mariupol între forțele ruse și ucrainene. În timp ce separatiștii pro-ruși spun că au cucerit complet zona portuară a orașului strategic Mariupol, șeful armatei ucrainene anunță că luptele pentru apărarea orașului continuă.

VEZI ȘI: Aproape 4.400 de ucraineni au fost evacuați luni din orașele bombardate – Din Mariupol au scăpat doar 550

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentO americancă, răpită de 2 britanici, în Voluntari. Alerta, dată de Ambasada SUA
Articolul următorMinistrul Agriculturii la Realitatea Plus. Prin schemele de sprijin urmărim ca cerealele să nu mai plece la export