Guvernul de la Kiev a anunțat, miercuri, prelungirea stării de urgență în țară până pe 31 decembrie, în contextul exploziei numărului de infectări. ”În lume şi în Ucraina, incidenţa Covid-19 creşte. Prin starea de urgenţă sprijinim activitatea tuturor serviciilor implicate în prevenirea bolii”, a declarat Premierul Denis Şmigal, după şedinţa de guvern.

Starea de urgență a fost decretată în Ucraina, ca în majoritatea țărilor, în martie. De atunci, a fost prelungită periodic, fiind denumită și ”carantină adaptativă”. Acest lucru permite autorităților să mențină sau să introducă măsuri anti-Covid necesare în contextul pandemiei.

Din august, restricțiile au fost impuse în funcție de evoluția cazurilor de infectare în fiecare regiune.

După anunțul de miercuri al guvernului vor intra în vigoare noi restricții, precum limitarea orarului de funcţionare a restaurantelor şi altor localuri între 07:00 şi 22:00, interzicerea participării publicului la evenimentele sportive, cu excepţia celor internaţionale, pentru care Ministerul Sănătăţii va decide de la caz la caz, şi limitarea participării la evenimente sau reuniuni la maximum 50 de persoane în zonele verzi, 30 în zonele galbene şi 20 în cele portocalii. În plus, acolo unde este posibil, companiile trebuie să adopte sistemul de telemuncă, fără a le scădea angajaților salariul, transmite Agerpres. 

Ucraina, țară cu o populație de aproximativ 40 de milioane de locuitori, a raportat, miercuri, 363.075 de cazuri de Covid-19 și 6.755 de decese. În ultimele 24 de ore, țara a înregistrat 7.474 de noi infectări și 165 de decese.

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 98. Lovitura de… maestro al presei
Articolul următorRomânia crește capacitatea de testare COVID