Eforturile de căutare și salvare sunt în desfășurare, după ce un cutremur mortal a zguduit estul Turciei, ucigând cel puțin 20 de persoane și rănind mai mult de 1.015, potrivit autorităților de sâmbătă. O femeie însărcinată a fost salvată la 12 ore după producerea cutremurului, conform presei locale ANADOLU

România pregătită să intervină. Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență, a declarat că echipele române de salvare sunt pregătite să intervină în Turcia „La acest moment avem lumina verde de la cel mai înalt nivel, și de la domnul prim-ministru și la nivelul Ministerului, pentru a pleca în cazul în care suntem solicitați. Suntem în legătură cu Protecția Civilă Europeană, care nu a primit încă solicitare din partea Turciei. La acest moment nu există intenția de a solicita ajutor. Dar în cazul în care se solicită ajutor, noi deja suntem prealertați, echipa noastră de căutare-salvare este prealertată, colegii de la Ministerul Apărării știu de situație pentru a ne asigura transportul și atunci dacă vine vreo solicitare, ne mobilizăm așa cum ne-am mobilizat acum câteva săptămâni pentru cutremurul din Albania”, a spus Raed Arafat

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 a lovit vineri provincia Elazig, la ora locală 20,55 (ora 1755GMT), cu epicentrul său în districtul Sivrice, împreună cu provinciile și țările vecine, inclusiv Siria și Georgia.

Imagine

O persoană a fost salvată la 12 ore după ce cutremurul a lovit regiunea, aducând numărul total de persoane salvate la șapte, au declarat surse locale Agenției Anadolu.

Anterior, președinția de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) a spus că alți 782 au fost răniți; 433 la Elazig, 222 în Malatya, 37 în Kahramanmaras, 34 în Sanliurfa, 31 în Diyarbakir, 19 în Adiyaman, 6 în Batman.

Imagine

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat actualizarea morților, spunând: „Avem aproximativ 30 de rezidenți sub epava din Elazig”.

Operațiunile de căutare și salvare continuă, iar numărul morților ar putea crește, a spus Koca.

AFAD a spus că 228 de replici au fost resimțite în urma puternicului cutremur și că sute de corturi, paturi și mii de pături au fost expediate în orașe.

Semiluna Roșie Turcă a anunțat că a fost instituit un birou de criză în capitala Ankara, iar echipele de salvare au fost trimise în zonele afectate de cutremur. Bucătăriile mobile, care servesc până la 5.000 de persoane, au fost trimise în regiune.

Ministrul Apărării Naționale, Hulusi Akar, a declarat că armata este gata să intre în acțiune, dacă este necesar.

Cutremurul a fost resimțit și în alte provincii, inclusiv Adana, Osmaniye, Tunceli și Hatay. În plus, regiunile din Siria de Nord – inclusiv Idlib, Azaz, Al-Bab, Jarabulus, Afrin și Tal Abyad au simțit, de asemenea, cutremurul.

 

 

Articolul precedentCea mai scumpă cameră de hotel din lume se află în Las Vegas
Articolul următorSimona Halep s-a calificat în optimile de la Australian Open