Președintele amenință să înceteze schimbul de informații cu țările care optează pentru chinezi

Guvernul SUA a trecut duminică un nou prag. „Orice națiune care alege să folosească un furnizor de echipamente 5G, pune în pericol capacitatea noastră de a împărtăși informații la cel mai înalt nivel”, a scris Richard Grenell, ambasadorul american în Germania. Secretarul american al Apararii, Mark Esper, le-a atras atentia sambata tarilor europene ca, prin autorizarea gigantului chinez de echipamente de telecomunicatii Huawei sa construiasca retele 5G, risca sa „ameninte” NATO. „Daca nu intelegem amenintarea si nu reactionam, acest lucru ar putea in cele din urma sa ameninte cea mai de succes alianta militara din istorie, NATO”, a afirmat seful Pentagonului la Conferinta de Securitate de la Munchen, citat de AFP. 

Donald Trump susţine că Huawei este un risc de securitate şi că NATO urmăreşte reţele 5G sigure. „Cred că este un risc pentru securitate, este un pericol pentru securitate”, a declarat Trump. „Am vorbit cu Italia şi se pare că nu vor merge mai departe (cu Huawei). Am vorbit cu alte ţări, nu vor avansa. Nici unul dintre cei cu care am vorbit nu vor merge înainte”, a afirmat Trump.

România a amânat licitația la solicitarea președintelui Iohannis

ANCOM a anunțat la finalul anului trecut că a amânat licitația pentru spectrul de frecvențe pe care ar urma să se implementeze 5G. Motivul a fost enunțat de președintele Klaus Iohannis, imediat după alegeri. Șeful statului a cerut guvernului amânarea fiindcă până acum companiile care operează în România au un singur furnizor – pe Huawei.

Scrie tabuhighlife.ro

Articolul precedentDramă în centrele de izolare din Europa. Cum tratează cele mai importante state epidemia de coronavirus
Articolul următorAUSTRALIA – Două avioane s-au ciocnit în zbor. NU există supraviețuitori