Toate şcolile, colegiile, universităţile şi seminariile islamice vor fi închise timp de o lună după apariţia celui de-al doilea val de COVID-19, a declarat la Islamabad ministrul educaţiei Shafqat Mahmood. Instituţiile de învăţământ vor trece la cursuri online până pe 10 ianuarie.

Închiderea şcolilor survine în urma deciziei guvernului de luna trecută privind reintroducerea de noi restricţii, precum purtarea obligatorie a măştilor şi instituirea carantinei în zone cu un număr mare de cazuri de COVID-19.

Peste 2.700 de noi infecţii şi 34 de decese au fost raportate duminică în Pakistan, conform statisticilor oficiale.

Aproximativ 7,4% din persoanele testate duminică au avut un rezultat pozitiv, comparativ cu mai puţin de 1% în iulie.

Aproape 377.000 de persoane au fost infectate până acum la nivel naţional, dintre care 7.800 de decese, conform statisticilor naţionale.

Cel puţin 75 de medici şi paramedici au fost testaţi pozitiv la COVID-19 în oraşul Peshawar şi spitalele din Islamabad erau copleşite de numărul mare de pacienţi care avea nevoie de internare la terapie intensivă.

Situaţia în oraşele cu un număr mare de locuitori, precum metropola Karachi cu aproximativ 20 de milioane de locuitori, sunt extrem de expuse riscului, potrivit Asociaţiei Medicale din Pakistan, citată de Agerpres.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentBilanț coronavirus 23 noiembrie: 4.207 cazuri noi și 130 de decese
Articolul următorLondra reafirmă că doreşte un acord privind relaţiile comerciale viitoare cu UE, dar nu cu orice preț