Teste covid falsificate de o firmă de transport persoane. Asta verifică procurorii, luni, în cadrul unor percheziții la Autogara Filaret. Mai multe teste ar fi fost falsificate de reprezentanții unei societăți de transport. 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu au descins la Autogara Filaret, acolo unde  este vizată o firmă care transportă persoane pe ruta România – Turcia.

Sunt verificări pentru fals și uz de fals. Există suspiciuni potrivit cărora s-ar fi falsificat teste covid pentru cei care călătoresc dintr-o țară în alta.

Aceasta nu este o situație singulară. La sfârșitul lunii trecute, un grup de peste 30 de cetăţeni români care călătoreau cu un autocar înspre România având asupra lor teste PCR false au fost reţinuţi la graniţa dintre Spania şi Franţa.

Autorităţile spaniole au iniţiat atunci verificări în zona oraşului Girona, după ce fost alertate de cele franceze, care le-au semnalat că cetăţeni care călătoresc spre restul Europei prezintă documente false cu teste PCR negative.

Mai multe țări solicită la frontieră astfel de teste în cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentVlad Voiculescu, protagonistul unui scandal care dă foc coaliției – Culisele statului paralel, ora 18:00
Articolul următorBilanț coronavirus: 2.323 de cazuri noi și 113 de decese. Vezi situația pe fiecare județ