Țara Galilor va intra în carantină totală începând de vineri, 23 octombrie până pe 9 noiembrie. Oamenilor li se va cere să rămână acasă, iar pub-urile, restaurantele, hotelurile și magazinele neesențiale vor fi închise, potrivit BBC.

Școlile primare se vor redeschide după pauză la jumătatea perioadei de carantină, dar numai copiii de șapte sau opt ani se vor întoarce în bănci, în conformitate cu noile reguli. Adunările în interior și în aer liber cu persoane care nu locuiesc în aceeași casă vor fi, de asemenea, interzise.

Primul ministru Mark Drakeford a declarat că perioada de carantină va fi ”limitată în timp” și reprezintă „un șoc scurt, ascuțit, pentru a întoarce ceasul, a reduce răspândirea virusul și a câștiga mai mult timp”. Fără aceste măsuri, Serviciul Național de Sănătate (NHS) nu ar putea face față, a mai precizat Drakeford într-o conferință de presă.

Oamenii vor sta în case, putând ieși doar pentru motive bine întemeiate (mers la magazin alimentar sau la spital) și pentru exerciții fizice. Sărbătorile de Halloween și Bonfire Night vor fi interzise. 

Angajații vor lucra de acasă, în sectoarele unde este posibil acest lucru. Vizitele între rude sau prieteni sunt interzise, cu excepția îngrijirii persoanelor în vârstă.

Cafenelele, restaurantele și fast-food-urile vor funcționa în regim take-away, în timp ce hotelurile și saloanele de înfrumusețare vor fi închise.

Centrele comunitare, bibliotecile și centrele de reciclare se vor închide. Lăcașurile de cult vor fi închise pentru slujbele normale, cu excepția înmormântărilor și nunților.

Anunțul urmează creșterii numărului de cazuri în Țara Galilor și creșterii internărilor în spitale și înlocuiește cele 17 blocaje locale care aveau loc.

Cifrele se ridică acum la 128,2 cazuri de coronavirus la 100.000 de persoane pe parcursul a șapte zile – au fost înregistrate 4.043 de cazuri între 10 și 16 octombrie.

De asemenea, este îngrijorător și proporția testelor pozitive – puțin sub 12% în Țara Galilor și aproape 19% în Cardiff, care are, de asemenea, cea mai mare rată de cazuri din ultima săptămână, 226,6 cazuri la 100.000.

Guvernul galez a furnizat un pachet de aproape 300 de milioane de lire sterline pentru a sprijini companiile.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentArgentina a depășit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus
Articolul următorPrima ţară din UE care impune restricții pentru toată populația