Bucureștiul ar putea intra sub noi restricții dure și se ia în calcul inclusiv carantinarea orașului, spun surse Realitatea PLUS.

Potrivit surselor citate, autoritățile ar urma să introducă restricțiile în ultima săptămână din această lună.

Varianta propusă, spun sursele noastre, ar fi carantinarea. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci se va putea ieși din casă doar cu declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator.

Mall-urile, sălile de sport și saloane de înfrumusețare ar rămâne deschise. Deciza privind impunerea de măsuri mai dure în Capitală ar fi lăsată pentru ultima săptămână și asta deoarece, în perioada 2-11 aprilie, copiii au vacanță școlară.

Vă reamintim că Bucureștiul a înregistrat, ieri, pentru a doua zi consecutiv,  peste 1000 de cazuri noi de coronavirus în doar 24 de ore. Cât privește rata de incidență, Bucureștiul se apropie de pragul de 5 infectări la mia de locuitori, cu 4,57 la raportarea de ieri a autorităților centrale. 

Între timp, tot mai multe localități din jurul Capitalei au intrat în carantină. Astfel, începând de ieri, localitățile ilfovene Brănești, Berceni și Otopeni au intrat în carantină locală pentru 14 zile. Acestea nu sunt, însă, singurele. Din contră, lor li se adaugă, Chiajna, Cornetu și Bragadiru.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentBulgaria impune restricții drastice după explozia cazurilor de COVID-19 din ultimele zile
Articolul următorFilme porno în timpul orelor online la Cluj | Părinţii au facut plângere la DIICOT