Epicentrul global al pandemiei de COVID-19 este în SUA. Statele Unite au depăşit China la numărul de cazuri, informează Realitatea PLUS.

Cifrele raportate de specialiști arată că Statele Unite au devenit ţara cu cele mai multe cazuri de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus din lume, transmite Realitatea PLUS.

În 24 de ore au fost confirmate peste 17 mii de persoane bolnave de COVID-19, numărul total al americanilor infectaţi fiind 85.377. Totuşi, numărul deceselor rămâne redus față de alte țări, 1.301 persoane şi-au pierdut până acum viaţa, dintre care 268 în ultimele 24 de ore.

Poziţia secundă este în continuare ocupată de China cu peste 81 de mii de cazuri. Italia este ţara care are cele mai multe îmbolnăviri confirmate în Europa – 80.589, cu peste 6.200 în ultimele 24 de ore. De asemenea, 712 persoane au murit, ieri în peninsulă, ducând numărul total al deceselor la 8.215, de departe cel mai mare din lume.

Spania cu o comunitate uriașă de români a raportat în ultimele 24 de ore,769 de decese. Aici au fost înregistrate în utima zi 6273 de cazuri noi. Numărul total al persoanelor pozitive cu noul coronavirus în Spania a ajuns la peste 64 de mii.

Conform Ministerului de Externe de la noi, în străinătate au fost infectați 59 de români, majoritatea dintre ei în Italia. De la începutul epidemiei, 11 cetățeni români care se află străinătate au decedat: 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie. 

 
Articolul precedentPremierul britanic, Boris Johnson, are coronavirus
Articolul următorMinistrul Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock, a anunțat că a fost testat pozitiv cu coronavirus