Bucurie în tabăra democraților. Senatorul de stânga Bernie Sanders şi-a proclamat marţi victoria în alegerile primare democrate din statul american New Hampshire, câştigând la limită în faţa candidatului plasat pe poziţia a doua, moderatul Pete Buttigieg. 

Tristețe în tabăra republicanilor. Fostul vicepreşedinte Joe Biden a suferit o înfrângere usturătoare în această cursă pentru desemnarea celui care va concura împotriva preşedintelui republican Donald Trump în scrutinul prezidenţial din noiembrie, relatează Agerpres, care citează DPA şi AFP.

„Victoria de aici este începutul sfârşitului pentru Donald Trump”, a declarat Sanders în faţa susţinătorilor săi, care strigau „Bernie îl bate pe Trump”.

„Indiferent cine va câştiga (în alegerile primare democrate – n.r.), şi sperăm că vom fi noi, ne vom uni şi îl vom învinge pe cel mai periculos preşedinte din istoria modernă a acestei ţări”, a mai spus Sanders, care a devenit noul favorit în cursa pentru obţinerea învestiturii Partidului Democrat.

Articolul precedentBilanț cutremurător al victimelor coronavirusului. Numărul total de cazuri de decese la nivel mondial a ajuns la 1.107
Articolul următorUn complex de locuințe din Hong Kong în carantină. Suspiciuni că noul coronavirus se răspândește prin conducte