Potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, SUA a înregistrat marți 2.562 de decese. Ultima dată când numărul morţilor l-a depăşit pe cel înregistrat marţi, a fost la sfârşitul lunii aprilie a.c.

Mai mult de 180.000 de noi cazuri de COVID-19, au fost înregistrate marți potrivit bilanţului anunţat la ora locală 20.30.

Numărul persoanelor spitalizate a atins 99.000 marţi, un record de la începutul pandemiei, potrivit Covid Tracking Project. Situaţia este extrem de îngrijorătoare în mai multe state din Midwest, ca Indiana sau Dakota de Sud.

La câteva zile după Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), experţii se tem că voiajul întreprins de milioane de americani pentru a marca această mare sărbătoare familială împreună cu cei apropiaţi va provoca „un val care se va adăuga valului actual”, potrivit cuvintelor imunologului Anthony Fauci, personalitate ştiinţifică foarte respectată în SUA.

Pragul de 2.000 de morţi într-o zi, care era frecvent depăşit în primăvară, a fost atins de mai multe ori în ultimele două săptămâni.

Statele Unite, ţara cea mai lovită de pandemie, înregistrează în total 14.108.606 cazuri și 276.979 de decese, potrivit datelor centralizate de worldometers.info

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentNaționala feminină de handbal a României, pregătită pentru Campionatul European
Articolul următorCulisele statului paralel. Afaceri la Ministerul Sănătății-achiziții aranjate de Dorin Cocoș