Peste 300 de pasageri americani aflați pe vasul de croazieră Diamond Princess, inclusiv 14 confirmați ca fiind infectați cu coronavirus, au fost transportați în baze militare din Statele Unite, după două săptămâni de carantină în afara Japoniei, conform AFP.

Înainte de a se îmbarca în aeronave, oficialii americani au fost informați că 14 dintre pasagerii testați de curând au primit rezultate pozitive. Autoritățile le-au permis să zboare, dar i-au izolat de ceilalți pasageri într-o „zonă specială de izolare”.

Oficialii americani au considerat că 13 dintre cazuri sunt „cu risc ridicat” pentru COVID-19 și le-au trimis la Centrul Medical al Universității din Nebraska pentru tratament și re-testare.

Primul zbor a aterizat în California, duminică, cu puțin timp înainte de miezul nopții la Baza Forțelor Aeriene Travis. Al doilea zbor a aterizat luni devreme la Baza comună San Antonio-Lackland, Texas. Un echipaj specializat a așteptat aeronavele la aterizare în costume anti-contaminare și au preluat pasagerii. 

Toți pasagerii au fost duși într-o carantină de două săptămâni.

Articolul precedentAccesul la fonduri europene, condiţionat de respectarea statului de drept. Când se va lua decizia
Articolul următorSUA – Donald Trump, vrea să-i scape pe europeni de dependenţa de gazele ruseşti