Marea Britanie va începe în următoarele săptămâni studiile clinice pentru a verifica eficacitatea medicamentelor și vaccinurilor împotriva COVID-19 în care vor fi infectați oameni sănătoși, a raportat miercuri Ministerul Afacerilor, Energiei și Strategiei Industriale, relatează EFE

Ministerul a anunțat că Regatul Unit va fi prima țară din lume care va efectua acest tip de studiu în această pandemie, după ce au fost aprobate de un comitet de etică.

Începând din martie, aproximativ 90 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care vor fi plătiți pentru participarea lor, vor fi inoculați într-un mod sigur și controlat pentru a determina, într-o primă fază, cantitatea minimă de virus necesară pentru a genera infectarea, ceea ce va permite ulterior testarea vaccinurilor și a medicamentelor.

Atunci când aceste date au fost stabilite, intenția este de a administra vaccinuri considerate sigure unui grup mic de voluntari care vor fi infectați cu virusul, pentru a verifica reacția imună și că aceasta servește la rafinarea și accelerarea testelor preparatelor la scară mai mare.

Varianta virusului cu care voluntarii, care sunt acum recrutați, vor fi infectați inițial, va fi cea care circulă în Marea Britanie din martie 2020 și care s-a dovedit a fi cu un risc scăzut pentru adulții tineri sănătoși.

Studiile în care sunt infectați oameni sănătoși – în loc să aștepte ca aceștia să se infecteze în mod natural, așa cum sa făcut până acum în dezvoltarea vaccinurilor anticovide – sunt deja folosiți pentru generarea de vaccinuri și tratamente împotriva bolilor precum malaria, febra tifoidă răceală, gripă sau norovirus.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentCoronavirus, cifrele zile: 62 decese şi 2.815 cazuri noi | RAPORT complet
Articolul următorReacțiile adverse la vaccinul anti-Covid, mai ales la femei. Ce spune Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid