Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr zilnic de morţi cauzate de Covid-19. Marți, SUA au raportat 1.707 de noi decese Covid-19, potrivit Universității Johns Hopkins, relatează CNN. La această rată de deces, un american moare în fiecare minut al zilei.

În mai puțin de 10 luni, Covid-19 a ucis mai mulți oameni decât accidentele vasculare cerebrale, sinuciderile și accidentele de mașină într-un an întreg – combinate. 256.262 de oameni au murit în SUA din cauza coronavirusului.

Experții din domeniul sănătății spun că dacă americanii nu devin mai serioși în ceea ce privește purtarea măștilor și evitarea socializării, rata deceselor va continua să crească în această toamnă și iarnă.

Situaţia va fi chiar mai rea, susţine dr. Jonathan Reiner, profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii George Washington. „Groaznicul număr de decese pe care l-am văzut ieri în Statele Unite reflectă numărul de persoane care au fost infectate acum trei săptămâni – acum două-trei săptămâni, pentru că acesta este decalajul”, a explicat Reiner miercuri, pentru CNN.

„În medie, în urmă cu două-trei săptămâni, vedeam 70.000 până la 80.000 de cazuri (noi) pe zi. Ieri, au existat aproximativ 155.000 de cazuri noi. Deci, dacă suntem alarmaţi la 1.700 de decese astăzi, peste două-trei săptămâni, vom vedea 3.000 de morţi pe zi”, a mai spus specialistul.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentUngaria a prelungit starea de urgență până în luna februarie 2021
Articolul următorCoronavirus 19 noiembrie: Peste 10.000 de cazuri noi şi 167 decese | Raport pe judeţe