Statele Unite au depășit marţi pragul de 200.000 de decese asociate noului coronavirus, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, în timp ce COVID-19 continuă să ucidă sute de americani în fiecare zi, relatează AFP.

COVID va fi a treia cauză de deces în acest an în SUA, mai mult decât accidentele, accidentele vasculare cerebrale şi Alzheimer\”\”, a scris pe Twitter Tom Frieden, fost director al Centrului de prevenire şi combatere a bolilor (CDC), citat de Agerpres.

„Noi subestimăm acest virus pe riscul nostru şi pe riscul celor pe care îi afectează deciziile noastre”, a avertizat el.

Numai cancerele şi bolile cardiovasculare vor ucide anul acesta în SUA mai mulţi oameni decât COVID-19, deşi bilanţul real al victimelor şi al îmbolnăvirilor – puțin peste 7 milioane, conform datelor oficiale – este subestimat din cauza testării insuficiente.

Numai în ultima săptămână circa 5.300 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit în SUA, faţă de circa 2.000 în Uniunea Europeană, unde epidemia se intensifică din nou, după valul din primăvară.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentAlți 4 jucători de la FCSB, depistați pozitiv cu COVID-19
Articolul următorSummitul UE a fost amânat. Președintele Consiliului European a intrat în carantină