Medicii din Italia atrag atenția asupra faptului că situația din țară este, de fapt, dramatică, și asta ca urmare a pandemiei de coronavirus. Medicii spun că nu ar trebui să existe mesaje care să minimalizează situația, ci să fie prezentată situația reală, relatează realitatea.net

Într-o scrisoare deschisă, cadrele medicale trag un semnal de alarmă asupra faptului că spitalele „sunt în prag de colaps din cauza lipsei de personal și de paturi” ca urmare a fluxului continuu de pacienți COVID. 

Potrivit acestora, datele făcute publice de aitorități duc la subestimarea gradului real de ocupare a paturilor din spitale, care este cu 30 sau chiar 40% mai mare decât numărul comunicat.

Personalul medical susține, practic, că situația din unitățile medicale nu este deloc cea prezentată în spațiul public: „Noi toți întâmpinăm zilnic mari dificultăți în primirea, tratarea și transferarea numeroaselor persoane bolnave care vin la Urgențe, depășind capacitatea de primire a structurilor noastre”.

Nu ajută pe nimeni – spun medicii – „să subestimeze, să minimalizeze, să pretindă că situația este aproape normală sau că se poate normaliza în curând”.

„Acesta este motivul pentru care cerem un angajament mai mare față de informație, care să sporească conștientizarea cetățenilor cu privire la realitatea pe care o trăim. O poziție clară și univocă în fața circulației știrilor contradictorii care nu fac altceva decât să alimenteze disensiunea, confuzia și nemulțumirea”, susțin semnatarii scrisorii deschise.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentAmerica se poate întoarce în lockdown
Articolul următorStarea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile până pe 14 decembrie