Guvernul Spaniei aprobă astăzi ordonanța de prelungire cu două săptămâni a stării de urgență, care trebuie să primească și votul Parlamentului, scrie realitatea.net Opoziția conservatoare de la Madrid spune că ar putea respinge cererea guvernului, care are la îndemână și alte măsuri pentru a apăra sănătatea publică și economia națională. 

Ministrul sănătății iberic, Salvador Illa Roca, afirmă însă că păstrarea rigorilor este necesară chiar dacă au fost luate primele măsuri de relaxare și că nu este nevoie de experimente care să ducă la haos:

Salvador Illa Roca: „Starea de urgență este necesară în această etapă de revenire, care este foarte complexă, pe care o punem în aplicare gradual. Este un instrument constituțional care ne permite să luăm măsurile necesare pentru controlarea epidemiei, dar și pentru activarea mecanismelor necesare dacă ar crește din nou numărul de cazuri.”

Articolul precedentCaz incredibil în SUA! Un copil de cinci ani a fost prins de polițiști în timp ce conducea un jeep
Articolul următorAmbasada SUA salută decizia CEDO! Adrian Zuckerman: ”Kövesi a fost înlăturată pe nedrept de la conducerea DNA”