O româncă de 34 de ani, Alina Mocanu, a fost ucisă de partenerul ei într-o casă din Teulada-Moraira, localitate în provincia Alicante. Criminalul a aruncat apoi cadavrul într-un container de gunoi, unde a fost găsit de operatorii ecologici. Partenerul femeii, un olandez de 59 de ani, agent imobiliar, a recunoscut că a ucis-o. Este a 11-a crimă de gen din Spania din acest an, relatează ziarulromanesc.es

Operatorii serviciului de curățenie au găsit, luni, 17 februarie, la ora opt dimineața, cadavrul plin de sânge într-un recipient subteran de deșeuri menajere din cartierul La Sabatera, unde locuiesc în mare parte străini, în special din alte țări europene.

Imagine

După sesizarea către Poliția Locală, ancheta a fost inițiată de Garda Civilă, care a căutat indicii despre circumstanțele omuciderii sau posibilul autor. Victima fusese măcelărită și, pe lângă faptul că avea gâtul tăiat, avea și alte răni tăiate la brațe și mâini, urme ale încercărilor femeii de a se apăra în fața atacului mortal.

Ucigașul, Arthur R.M.K., 59 de ani, a recunoscut 24 de ore mai târziu, marți, că a comis crima, după cum a comunicat Delegația Guvernului în Comunitatea Valenciana. Asasinul a declarat că a ucis-o în timpul unei dispute. Apoi a învelit corpul într-o pilotă, l-a legat cu sfoară, l-a pus în mașină și l-a dus la containerul de gunoi.

Tragedia lasă și un copil minor orfan, fiul femeii, în această localitate din provincia Alicante, unde criminalul conducea o agenție imobiliară situată la câțiva metri de casa familiei.

Articolul precedentPeste 10 mii de tineri au părăsit definitiv România în anul 2018
Articolul următorMaratonul de la Tokyo amânat din cauza coronavirusului