Spania ia măsuri tot mai drastice pentru a preveni apariţia unor noi focare de Covid-19. În Catalonia, purtarea măștii a devenit obligatorie, deplasările cetățenilor sunt limitate, iar cluburile de noapte au fost închise, potrivit Realitatea Plus.

Autorităţile din Mallorca au închis pentru următoarele două luni străzi cu pub-uri frecventate de tinerii turişti germani şi britanici, după o serie de petreceri care nu au respectat regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În ultimele zile, în Spania s-au înregistrat mii de noi cazuri de infectări, lucru care a determinat Marea Britanie să introducă obligativitatea carantinei pentru persaonele care vin din această țară.

Recent, șeful Departamentului de Sănătate din Madrid a îndemnat cetățenii să poarte mască de protecție inclusiv acasă dacă se află în prezența unor oameni cu care nu locuiesc.

Luni, bilanțul epidemiei din Spania a ajuns la 319.500 de cazuri de Covid-19 și 28.430 de decese.

Articolul precedentLudovic Orban, despre reintroducerea STĂRII DE URGENȚĂ: ”Încercăm să luăm măsuri punctuale”. Unde se impune purtarea măștii în aer liber
Articolul următorBitcoin a depășit pragul de 10.000 de dolari pe unitate pentru prima oară de la începutul lunii iunie