Scene incredibile au fost filmate la un punct de trecere a frontierei în Olanda. Șoferilor britanici le-au fost confiscate pachetele de mâncare sub pretextul că, după Brexit, nu mai au voie să introducă în UE carne și produse perisabile, relatează Realitatea PLUS.

Vameșii olandezi le explică șoferilor britanici că, potrivit noilor reguli post-Brexit, nu mai au voie să treacă granița cu produse perisabile și le confiscă și sandwish-urile.

„După Brexit, nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa – carne, legume, fructe, pește, genul acesta. Totul se confirscă. (…) Bine ați venit în Brexit, domnule!”, i-a spus un vameș unui șofer de TIR. 

De la 1 ianuarie Marea Britanie a părăsit cu acte în regulă Uniunea Europeană, iar între timp Guvernul de la Londra și Comisia Europeană au reușit să semneze un acord comercial cu privire la viitoarea colaborare economică între cele două părți.
 
Potrivit Comisiei Europene, interdicția este necesară, deoarece astfel de bunuri „continuă să prezinte o amenințare reală pentru sănătatea animalelor în întreaga Uniune”.
 
 
 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentFostul ministru Bogdan Stanoevici a murit. Fusese infectat cu Covid-19
Articolul următorBilanț coronavirus 12 ianuarie: 3.697 de cazuri noi și 156 de decese