Sunt foarte multe probleme în sistemul de sănătate pe care cetățenii de-a lungul anilor le tot semnalează. Din păcate constat ca nu am învățat nimic în urma tragediilor și lucrurile sunt departe de a fi normale.

La Spitalul Universitar cadavrele nu sunt depuse la morgă așa cum este normal, ci sunt lăsate pe holurile spitalelor parcă desprinse din filmele de groază cu cele mai sumbre scenarii. Asistenta responsabilă de acest gest mizerabil a scăpat doar cu o amenda. Nu putem să nu observăm o dezumanizare a cadrelor medicale care știu că vor scăpa doar cu o sancțiune contravențională și să ne gândim că aceste practici sunt de multă vreme. Sunt și cadre medicale dedicate meseriei și oamenilor, care nu își găsesc locul în sistemul de sănătate din România și aleg drumul străinătății pentru un salariu mai bun, spitale dotate cu aparatură perfomantă, condiții excepționale de lucru și reguli clare, stricte în favoarea pacientului.

Pe de altă parte avem și cazul Floreasca, unde dl profesor Beuran a fost etichetat a fi singurul responsabil pentru tragedia din sala de operații. Culpa, din punctul meu de vedere nu aparține doar lui ci tuturor cadrelor medicale implicate în acest caz. În primul rând este inadmisibil să crezi că te operează un anumit medic, dar de fapt să fii operat de un rezident nesupravegheat care nu a respectat protocolul intern. În toate spitalele din țară situația este dramatică și lucrurile sunt scăpate de sub control pornind de la manageri incompetenți până la cadre medicale superficiale care nu știu de ce se află acolo!

Teama că te duci la spital cu o problemă și pleci de acolo cu mai multe sau nu mai pleci deloc s-a răspândit în toată țara. Este ca o carie care dacă nu este tratată la timp distruge tot. Cunosc medici extraordinari și pot spune că încă mai avem la cine să apelăm în caz de nevoie. Medici care chiar dau o nouă șansă la viață, medici de renume înzestrați cu toate calitățile posibile.

Este regretabil ce s-a întâmplat și urgent trebuie schimbat ceva dacă vrem o Românie normală în care să ne încurajăm copiii să rămână să-și întemeieze familii, businessuri etc. Sper ca sistemul medical de stat din România să își revină din această moarte clinică și cu încredere să pășim pragul spitalelor de stat. Incompetenții nu au ce căuta în instituții de acest gen. Nu se pot juca cu viețile oamenilor și nu trebuie să li se mai ofere această posibilitate.

Avem multe de învățat și de schimbat pentru a da o Șansă reală copiilor noștri!

Autor ALEXANDRA PĂCURARU

Articolul precedentRomario Benzar va îmbrăca tricoul alb-roșu! Fostul jucător al FCSB a semnat cu noua echipă
Articolul următorCHIȘINĂU – Droguri sintetice în valoare de peste 150 mii lei, scoase din circuit