Șeful Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, și-a anunțat marți seară demisia din funcție.

Vasilescu a făcut acest pas, pe fondul scandalului legat de întâlnirea sa cu cu interlopii din clanul Duduianu. Anunțul a venit la finalul unei conferințe de presă, iar chestorul Vasilescu a precizat că se retrage pentru a-și scuti subordonații și instituția de atacuri nemeritate, venite din partea unora care urmăresc „mai mult la televizor” activitatea instituţiei.

„Cu permisiunea dumneavoastră, aș vrea să le mulțumesc acestor eroi ai zilei pentru rezultatele obținute și să le transmit, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliție mai mult din fața televizorului decât din teren, sunt onorat că sunt colegul lor.

În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor și întotdeauna mi-au plăcut și surprizele. În același cadru, vă rog să îmi permiteți ca, de astăzi, să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de Poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate”, a afirmat Liviu Vasilescu și a părăsit conferința, fără a mai aștepta întrebări.

Sâmbăta trecută, Inspectoratul General al Poliției Române a anunșat, printr-un comunicat, că șeful Poliției, chestorul Liviu Vasilescu, nu va demisiona din funcție, așa cum au transmis pe surse mai multe instituții media.

La mijlocul săptămânii trecute, președintele Klaus Iohannis a cerut oficial explicații privind întâlnirea nocturnă dintre chestorul Vasilescu și capi ai clanului Duduianu, după ce imaginile au ajuns în presă.

 

Articolul precedentVIDEO Captură ISTORICĂ pentru Poliția Română: hașiș și ”drogul jihadului” de 60 de milioane de euro
Articolul următorPremieră în România. Unde poți fi amendat dacă hrănești sau fotografiezi urșii