Secretarul general al ONU, António Guterres, va vizita Moscova pe 25 aprilie pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, a anunțat un purtător de cuvânt al Națiunilor Unite, citat de The Guardian.

Guterres va avea, de asemenea, o întâlnire de lucru și un prânz cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a precizat purtătorul de cuvânt.

Putin, acuzații halucinante

Preşedintele Vladimir Putin a denunţat vineri, în conversaţia cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, afirmaţiile „iresponsabile” ale unor oficiali din cadrul Uniunii Europene şi abordările celor mai mulţi lideri ai ţărilor UE faţă de conflictul din Ucraina.

Putin, care a lansat o campanie militară devastatoare, în care au murit zeci de mii de civili, în condiții ce ar putea fi catalogate drept crime de război, a calificat drept „iresponsabile declaraţiile reprezentanţilor UE asupra necesităţii rezolvării crizei din Ucraina pe cale militară, precum şi ignorarea numeroaselor crime de război ucrainene”, a transmis Kremlinul, citat de RIA Novosti.

„Liderii majorităţii ţărilor din cadrul Uniunii Europene aprobă acţiuni rusofobe în mod deschis”, a afirmat Putin în discuţia cu președintele UE, făcând din nou referire la excluderea unor cetăţeni ruşi de la evenimente culturale şi competiţii sportive.

Răspunzând propunerii lui Charles Michel privind negocieri directe cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Vladimir Putin a declarat că ar fi dispus, dacă vor fi obţinute „rezultate concrete”, dar a acuzat Kievul că „nu acceptă soluţii reciproce” şi este „inconsecvent”.

Articolul precedentDenumirea partidului politic pe care îl va înființa Cristian Rizea a fost înregistrată la ASP. „De astăzi rescriem istoria Republicii Moldova”
Articolul următorPreședintele UMPMV – Gabriel Oprea, mesaj de Ziua Forţelor Terestre Române: „România a devenit un aliat de nădejde al marilor puteri ale lumii”