Astăzi se împlinesc şase luni de când OMS a declarat COVID-19 drept urgenţă sanitară la nivel internaţional şi care ulterior a fost recunoscută drept pandemie.

 În cele șase luni de pandemie numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a depășit 16 milioane la nivel global. Un milion s-au înregistrat doar în ultimele patru zile, potrivit bilanţului oficial realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). În pofida eforturilor la nivel internaţional şi naţional, noul coronavirus continuă să se răspândească cu o viteză nemaivăzută până acum.

OMS a primit de la statele membre date ce confirmă 311.100 de cazuri în ultimele 24 de ore, o cifră inedită în şase luni de pandemie.

Numărul deceselor a urcat la 646.384, dintre care 6.368 raportate în ultimele 24 de ore.

Cel mai mare număr de cazuri corespunde continentului american, care raportează 8,6 milioane de infectări, faţă de cele 3,2 de milioane înregistrate în Europa.

Noul coronavirus se răspândeşte cu repeziciune în SUA şi Brazilia, cu 4,14 milioane şi respectiv 2,39 milioane de infecţii, potrivit datelor OMS.

Articolul precedentVIDEO Aglomerație de nedescris la metrou, la Piața Victoriei, luni după-amiază
Articolul următorO fetiță de nouă ani din Florida a murit de coronavirus în somn. Aceasta a fost testată pozitiv după deces