Apele Dunării au scos duminică dimineață cadavrul unui cetățean sârb care s-a înecat săptămâna trecută încercând să aducă ilegal în România un grup de migranți sirieni, informează realitateademehedinti.net

Detașamentul de Pompieri Drobeta a intervenit sâmbătă seară, în zona localității Hinova, pentru a scoate din Dunăre o persoană înecată. Este vorba de un cetățean sirian, de 31 de ani, și provine din grupul celor 18 persoane, care s-au scufundat, cu barca, în Dunăre, săptămâna trecută.

Duminică dimineață, apele Dunării au scos la suprafață în dreptul localității Ostrovul Corbului și cadavrul unui cetățean sârb (42 de ani), care era una din cele două călăuze a migranților.

Cealaltă călăuză este cercetată de autoritățile din România pentru trafic de migranți.

O barcă în care se aflau 18 cetăţeni străini s-a răsturnat, joi seara (16 aprilie a.c.), pe Dunăre.

Barca în care se aflau cei 18 oameni, 16 migranţi şi două călăuze sârbe, a plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-ar fi ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

Strigătele lor de ajutor au fost auzite de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi care se afla într-o misiune de patrulare pe Dunăre. Poliţiştii au chemat ajutoare, iar nouă oameni au fost salvaţi de la înec.

Articolul precedentSe împlinesc 2 luni de la confirmarea primului caz de coronavirus în România
Articolul următorNumărul persoanelor infectate cu COVID-19 în România, a depășit 11.000