Sasha, băiețelul ucrainean în vârstă de doar 4 anișori, dispărut împreună cu bunica și câinii lor, în timp ce încercau să fugă din Kiev pe 10 martie, a fost găsit mort.

Mama copilului, Anna Yakhno, făcuse un apel disperat în încercarea de a-l găsi pe băiețel, oameni din mai multe țări au încercat să o ajute, astăzi Anna a anunțat că băiatul a fost găsit mort. 

Deși toată lumea spera ca băiețelul să fie în viață, acesta a fost găsit fără suflare.

”Astăzi am găsit corpul lui Sasha. Mulțumesc tuturor celor care au crezut, care au ajutat la căutare, mulțumesc tuturor pentru rugăciuni și credință, mulțumesc pentru susținere. Datorită vouă, fiul meu m-a regăsit. Sașa, îngerașul nostru este deja în Rai! Astăzi, sufletul său și-a găsit liniștea”, a scris Anna Yakhno.

Vestea tristă a fost anunțată și de comisarul pentru drepturile omului din Verkhovna Rada, Lyudmila Denisova, pe Facebook, relatează Ukrinform: ”Sasha, în vârstă de 4 ani, care era căutat de la mijlocul lunii martie, a fost găsit mort în regiunea Kiev. Băiatul a dispărut după ce el și bunica sa au încercat să se evacueze din districtul Vyshhorod.”

Potrivit lui Denisova, imediat după începerea ostilităților, invadatorii ruși au bombardat unul dintre sate, au aruncat în aer poduri și au blocat drumurile.

”Apoi, localnicii au decis să evacueze copiii și femeile cu barca în direcția satului Rovzhy. Pe 10 martie, două bărci trebuiau să traverseze Marea Kievului, dar una dintre ele s-a răsturnat. Sasha se afla în această barcă”, a declarat comisarul ucrainean.

Potrivit acesteia, având în vedere că băiețelul avea o vestă de salvare, părinții săi au sperat că a supraviețuit. Însă copilul a fost împușcat de invadatori.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentO nouă variantă COVID a fost descoperită în Regatul Unit. Ar putea fi cu 10% mai contagioasă decât alte mutații ale Omicron
Articolul următorZiua mondială a sănătăţii