Aproximativ jumătate dintre americani spun că Senatul ar trebui să voteze pentru condamnarea președintelui Donald Trump și eliminarea din funcție (51%), potrivit unui sondaj CNN, în timp ce 45% spun că Senatul ar trebui să voteze împotriva condamnării și îndepărtării.

Sondajul este primul mare sondaj telefonic național de când articolele de acțiune au fost trimise Senatului, lansând formal procesul de acolo. De asemenea, acestea sunt primele astfel de rezultate ale sondajului, de când omul de afaceri sovietic Lev Parnas, asociat al avocatului lui Trump, Rudy Giuliani, l-a implicat public pe președinte în campania de presiune din Ucraina, în timpul unei serii de interviuri televizate. Noul sondaj constată, de asemenea, că majoritatea americanilor consideră că fiecare dintre acuzațiile pe care Trump se va confrunta cu procesul este adevărat: 58% spun că Trump a abuzat de puterea președinției pentru a obține un beneficiu politic impropriu și 57% spun că este adevărat că a împiedicat Camera Reprezentanților în cadrul anchetei sale de reținere.

Evaluările lui Trump pentru gestionarea situației cu Iranul sunt mai mari acum decât au fost în iunie, când subiectul a fost inclus ultima dată într-un sondaj CNN. În general, 42% au aprobat și 53% au dezaprobat, în creștere de la o aprobare de 37% la 51% a dezaproba diviziunea din vara trecută. Aproximativ jumătate (49%) dintre americani declară că uciderea de către Sas a generalului iranian Qasem Soleimani a fost justificată, 45% spun că nu a fost justificată.  Evaluările de aprobare ale președintelui în ceea ce privește combaterea terorismului au urcat și ele, 49% au aprobat acum, comparativ cu 42% la sfârșitul anului 2017, iar calificativele sale de dezaprobare au scăzut pentru ocuparea funcției sale de comandant-șef (de la 57% dezaprobă în octombrie până la 53 % acum.

Sondajul CNN a fost realizat de SSRS în perioada 16-19 ianuarie, în rândul unui eșantion național aleatoriu de 1.156 de adulți, ajuns pe telefoane fixe sau telefoane mobile de către un intervievator în direct. Rezultatele pentru eșantionul complet au o marjă de eroare de prelevare de plus sau minus 3,4 puncte procentuale.

Articolul precedentPrințul Harry a părăsit Marea Britanie. Se reîntâlnește cu Meghan și Archie în Canada, lăsând viața regală în urmă
Articolul următorUn elev de 12 ani s-a aruncat de la etaj! Prima ipoteză: tentativă de suicid