Rusia a devenit, astăzi, a cincea cea mai afectată ţară din Europa de coronavirus, după ce a înregistrat peste 10.000 de cazuri noi pentru a patra zi consecutiv.

Potrivit cifrelor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.559 de noi cazuri, numărul total al infectărilor ajungând la 165.929. Acest bilanţ îl dublează practic pe cel al Germaniei, Rusia devenind, astfel, a cincea cea mai afectată ţară din Europa şi a şasea din lume.

Însă, cu un număr de 1.537 de decese anunţate, rata mortalităţii rămâne scăzută în comparaţie cu Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie sau Statele Unite.

Potrivit autorităţilor, acest fapt se datorează unor serii de măsuri luate din timp pentru a contracara epidemia, printre care se numără  închiderea frontierelor, efectuaarea a peste patru milioane de teste și pregătirea spitalelor pentru pandemie, în special a celor din Moscova, principalul focar de infecție cu COVID-19.

Cu toate acestea, unii critici pun la îndoială exactitatea acestor cifre, mai arată sursa citată.

Articolul precedentPremierul Ungariei, Viktor Orban, sfidare la adresa României: a postat pe Facebook harta Ungariei mari, care înglobează Transilvania
Articolul următorPro sau contra educației sexuale la copii