Un cetăţean român infectat cu noul coronavirus a murit în Germania, unde era lucrător sezonier, în regiunea Baden-Wurttemberg, a anunțat miercuri Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Este vorba de suceveanul care a murit sâmbătă, 11 aprilie.

Potrivit MAE, această persoană a murit sâmbătă iar miercuri autorităţile germane au confirmat faptul că era infectată cu noul coronavirus.

MAE menţionează că cetăţeanul român se afla în Republica Federală Germania din luna martie, activând ca lucrător sezonier.

Suceveanul de 54 de ani era din Solca și se afla, împreună cu soția sa, la o fermă situată la circa 40 de km de Freiburg de aproximativ trei săptămâni. Acesta a fost găsit decedat în casă. Soția sa a declarat luni că așteaptă concluziile medicilor legiști. 

„Reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român decedat şi acordă asistenţă, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit, în limita competenţelor legale şi cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă”, arată MAE.

Articolul precedentEste oficial! Elevii din clasele a 8-a și a 12-a vor primi subiecte la examene doar din materia predată în primul semestru.
Articolul următorRaed Arafat, despre relaxarea RESTRICȚIILOR: ”Acum va fi Paștele și peste 7 zile o să culegem bolnavi și decedați”