Chiar dacă în România salariile sunt mai mici decât în multe ale țări europene, românii plătesc cele mai mari dobânzi din UE pentru creditele ipotecare, informează Antena 3.

Românii plătesc dobânzi de patru ori mai mari decât confrații din UE

Românii ajung să plătească dobânzi chiar și de patru ori mai mari în comparație cu celelalte state din Uniune, arată datele analizate de Profit.ro.

În ultimele 18 luni, dobânzile au explodat pe fondul inflației ridicate, iar cererile creditelor cu dobândă variabilă a scăzut cu 50% în România.

Dobândă anuală de 8,3% la creditele ipotecare

Potrivit Profit.ro, băncile din țara noastră au ajuns cu o dobândă anuală efectivă la creditele ipotecare noi la 8,3% la finalul lunii ianuarie, de la sub 4% la finalul lui 2021. Între toamna lui 2021 și toamna lui 2022, ROBOR la 3 luni a crescut de la 1,5% la 8%, pentru ca recent să scadă la sub 7%.

Sursa: Mediafax

Articolul precedentSituație halucinantă la Belgrad – Mai mulți elevi îl imită pe atacator, fac liste și simulează atacuri – Poliția a primit 25 de sesizări de la școli într-o singură zi
Articolul următorAlexandra Păcuraru: „Tot mai mulți români rămân fără case, fără job. Fenomenul homeless e unul periculos”