O vreme neobişnuit de călduroasă la început de săptămână în insula italiană Sardinia și în sudul Franței. Temperaturi record au fost înregistrate luni pe coasta estică a Sardiniei: 27 de grade Celsius.

Această temperatură a fost înregistrată la ora prânzului (11:00 GMT) la Capo Bellavista, potrivit site-ului meteorologic francez Meteociel.fr, citat de Agerpres. Potrivit agenţiei italiene de presă ANSA, precedentul record de temperatură pentru luna februarie în Sardinia era de 26 de grade Celsius.

„Temperaturile de azi sunt mult peste valoarea medie aferentă acestei perioade, în februarie ele se situează în mod normal între 13 şi 15 grade Celsius”, au precizat pentru ANSA reprezentanţii serviciului naţional de meteorologie din cadrul forţelor aeriene italiene.

Potrivit aceleiaşi surse, o temperatură de 25 de grade Celsius a fost înregistrată şi la Tortoli, un oraş situat în interiorul insulei Sardinia, la o distanţă de aproximativ 6 kilometri faţă de Capo Bellavista.

Nu va dura mult însă, pentru că meteorologii prevăd  o înrăutăţire a vremii în Sardinia începând chiar de marţi, când valorile maxime de temperatură vor fi cuprinse între 15 şi 18 grade Celsius, iar vânturi puternice vor sufla dinspre nord-vest.

Și în sudul Franței, mercurul termometrelor a ajuns la 25 de grade Celsius. Este a doua iarnă călduroasă din Franța din anul 1900, potrivit Le Figaro. Temperatura a urcat până la  27° C în Seillans, departamentul Var. Și în alte localități din sudul și sud-vestul Franței s-au înregistrat temperaturi record pentru această dată, între 23 și 26 grade Celsius.

Articolul precedentAtac în SUA. Mai multe victime, după ce un bărbat a deschis focul într-un autocar
Articolul următorBusculadă într-o școală din Kenya: cel puțin 13 copii au murit, 39 de răniți