Un nou record a fost stabilit duminică în Franţa în epidemia de COVID-19, cu 52.010 cazuri confirmate în ultimele 24 de ore şi 116 decese. Rata infectării cu SARS-CoV-2 a ajuns la 548,6 iar rata deceselor la 2,9 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Sâmbătă au fost confirmate peste 45.000 de noi cazuri, după ce vineri Franţa a trecut de pragul de un milion de infectări, în total de la începutul pandemiei.

Rata de pozitivare a testelor îşi continuă de asemenea progresia, fiind duminică de 17%, faţă de 16% în ziua anterioară şi 4,5% la începutul lunii septembrie.

Interdicţia de circulaţie nocturnă instituită în principalele oraşe ale Franţei a fost extinsă începând de sâmbătă în mare parte a teritoriului ţării, vizând circa 46 de milioane de locuitori, aproximativ două treimi din populaţie, ca măsură de combatere a celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19.

Franța a înregistrat până în prezent 1.086.497 de cazuri confirmate și 34.645 de decese, potrivit AFP.

Premierul Jean Castex a anunțat vineri noi restricții pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri. Acestea au intrat în vigoare de la prima oră a dimineți ide 

Guvernul francez a pregătit un proiect de lege pentru a impune prelungirea starii de urgență până anul viitor, potrivit unui proiect de lege prezentat miercuri la Consiliul de Miniştri al Franţei. Guvernul urmărește să impună restricţii de circulaţie, de adunări şi privind deschiderea de localuri până cel puţin pe 1 aprilie 2021, pentru a opri răspândirea noului tip de coronavirus. Proiectul va fi supus votului din Senat dupa ce e analizat de guvern.

Franţa se află în stare de urgenţă până pe 16 noiembrie. Starea de urgenţă sanitară, impusă în contextul crizei COVID-19, a fost deja decretată pe 23 martie şi pe 10 iulie 2020.

Citește și Spania și Franța, stare de urgență până anul viitor din cauza epidemiei COVID-19. Număr RECORD de cazuri – peste un milion

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentAglomerație de nedescris la intrarea în țară, pe Aeroportul Otopeni
Articolul următorMăsuri restrictive pentru românii care călătoresc în Italia