Record după record de îmbolnăviri în Rusia! A fost depășit pragul psihologic de 200.000 de cazuri de coronavirus. principalul focar al epidemiei este în Moscova, unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de infectări cu COVID-19. Se așteaptă ca săptămâna viitoare Rusia să devină cea mai afectată țară din Europa de pandemia de coronavirus.

Rusia a devenit în ultimele zile cea de-a cincea ţară din lume din punct de vedere al numărului de infecţii cu COVID-19.

Duminică au fost confirmate 209.688 de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind raportate peste 11.000 de noi infectări. În utlima săptămână, de la o zi la alta au fost înregistrate cel puțin 10.000 de cazuri noi, cele mai multe în Moscova. 

Potrivit autorităţilor ruse, creşterea puternică a numărului de cazuri în ultima săptămână se explică prin majorarea numărului de teste efectuate – 5,4 milioane – şi nu printr-o accelerare a propagării. Aceasta ar explica de asemenea rata mică de decese, potrivit realitatea.net Până duminică, bilanțul celor uciși de noul coronavirus a ajuns la 1.915, după ce 88 de oameni au murit în ultimele 24 de ore.

Măsurile de izolare în Rusia au fost prelungite până la sfârșitul lunii mai.

Articolul precedentViorel Cataramă începe să aibă primele simptome specifice COVID-19
Articolul următorAproape 4,2 milioane de oameni INFECTAȚI și peste 283.000 de oameni UCIȘI la nivel global