Patriarhia Română a luat atitudine promptă față de modificarea apărută pe Google Maps. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că este ”încă o probă a urii, frustrării și grosolăniei unor indivizi care, cu sau fără voia lor, ajung să compună cele câteva nuclee dure ideologice anticreștine/ antiortodoxe din România”.

Niciodată Biserica Ortodoxa Romană nu a fost mai atacată ca acum. Aceasta greșeală trebuie aspru sancționată și așteptăm reacțiile autorităților. Indiferent cine și cu a cui acord a făcut aceasta grosolănie trebuie pedepsit! Nu putem accepta așa ceva! Ce ar fi ca fiecare labil psihic sa poată schimba numele clădirilor emblematice in ce vrea el, sa isi pună fiecare stegulețe personalizate cu tot felul de semne diavolesti, sa-și marcheze prezenta. Aici suntem noi neomarxistii de serviciu ai societății românești atât de puternici și bine infiltrați! Doamne Ferește de nenorociri mai mari! 

Prea multa bataie de joc la adresa ortodocșilor și a Bisericii Ortodoxe Române! Cum e posibil ca  pe Google Maps,  denumirea Catedralei Mântuirii Neamului sa fie schimbată cu titulatura de ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc”

SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ AFLATĂ ÎNTRE ANA ȘI CAIAFA

V-am mai povestit in repetate rânduri ca Urmăresc cu uimire și dezgust de mult timp atacurile necontrolate pline de ura derulate împotriva Bisericii Ortodoxe Române, care nici in Săptămâna Mare a Paștelui și nici in Săptămâna Luminata nu a avut parte de liniște.
Întotdeauna înaintea și in timpul unor mari sărbători creștine, așa zișii neo-marxiști de serviciu,  își încearcă limitele. Sărbătoare Sfintelor Paști a trecut dar surprize … atacurile rămân chiar pe google maps!
Societatea românească a observat cu dezamagire ca împotriva Bisericii se derulează un atac foarte bine coordonat și  foarte bine întreținut, atât într-o zonă a mass media, pe platformele online, dar și în siajul unei anumite grupări politice, care se vrea reformatoare și înnoitoare a climatului social si politic din România…
Pentru aceștia orice rău se întâmplă în spațiul public, de vină e Biserica, de vină sunt preoții, credincioșii, catedrala Mantuirii neamului dar mai ales patriarhul. 
Am căutat să văd de unde provine această ură viscerală, anticlericală, care se răsfrânge asupra unui reper spiritual și istoric al țării noastre, așa cum este Biserica. 
Nu e deloc plăcut sa vezi cum se bagă in ventilator multa mizerie și cu o putere inepuizabila împroșca asupra crestinilor un val de moarte Spirituala! Cu aceeși surprindere am constatat in repetate rânduri faptul că cei mai mulți răspânditori ai urii împotriva ortodoxiei sunt din păcate și mulți tineri… Majoritatea acestora provin din zona de propagandă a unor site-uri ce susțin manifestări ideologice seculare și militantismul de orientare ateist- progresistă. 
Un element la fel de important pe care îl constat și eu și mulți ca mine, este și faptul că cei care manifestă o cerbicie nemaintâlnită împotriva fenomenului creștin, mai ales ortodox, sunt tocmai cei care, în general, în viața lor nu prea au călcat pragul unei biserici și nici nu au de gând să o facă…uitați-va la pozele lor și nu va lăsați pacăliți de bulgari de minciuni.. ce trăsături au toti acești tineri in comun? Trăsături diabolice- li se citește ura pe chip- aroganta sfidătoare și foamea de răzbunare … mulți neînțeleși și prea multe trupuri goale!
Am cautat să-mi răspund mie însămi și să răspund și altor întrebători, cum este posibil ca tineri, de la care aștepți bunătate, optimism, credință și toleranță, spirit democratic, să devină oameni cu o atitudine intolerantă, care răspândesc o ură nedisimulată asupra unei instituții care a contribuit decisiv de-a lungul istoriei, la păstrarea identității naționale, spirituale și culturale a nației române, așa cum este Biserica?
Ce mobil lăuntric îi mână pe aceștia  la asemenea manifestări, uneori cu nuanțe anarhice, care virusează profund climatul democratic în ceea ce privește un drept fundamental al omului: libertatea de exprimare a credinței și implicit a factorului religios? Mă gândesc și la faptul că ei nu au trăit perioada terorii comuniste împotriva Bisericii și a credincioșilor ei … Deci nu au o povară idologică suplimentară…
Cei care au scris Carta fundamentală a drepturilor omului au avut în vedere încă din primele capitole ale acesteia, libertatea de exprimare a fenomenului religios, care ține de conștiința fiecărui individ, un factor esențial al demnității umane și a unei civilizații evoluate.
În societățile dictatoriale, credința a fost prigonită și este prigonită și astăzi în unele țări cu regimuri nedemocratice. Cel mai bun exemplu din trecut este tocmai experimentul comunist, mai ales cel bolșevic. Milioane de credincioși și mii de preoți și-au pierdut viața pentru convingerile lor religioase… Din păcate omenirea are de multe ori memoria scurtă și nu înțelege că repetarea unei agresiuni asupra unui drept fundamental al omului, cum este dreptul la credință, chiar dacă acum sau deocamdată, nu se manifestă și în mod direct, fizic, ci în alt plan, este de fapt o altă treaptă de exprimare a aceluiași militantism ateist de tip comunistoid… Next level…

Sigur, în câteva rânduri, nu pot cuprinde amarul pe care îl resimt, și eu și mulți ca mine, constatând cu uimire, cum fenomene antireligiose, cu nuanțe vădit neo-comuniste, antidemocratice, cuprind mințile și mai ales sufletele unor oameni. In aceasta țara creștina numita România toate religiile și-au găsit loc și sunt lăsate sa-și desfășoare ritualurile religioase in tihna… ca vorbim de musulmani, adventiști, bahai, protestanți etc. nimeni nu ii deranjeaza, nimeni nu ii ataca! Biserica noastră ortodoxa in schimb nu are o săptămâna de liniște. Cred că mulți dintre cei care ataca insistent credință ortodoxa nu știu, în profunzimea lor ce fac și mai ales de ce fac ceea ce fac… astfel ii iert mai ușor ca sunt fără minte și atât de ușor de manipulat căci ce e omul fără credință? Un sac de piele cu multe oase..
Îmi doresc mai mult respect în societatea românească, mai mult echilibru, mai multă înțelepciune, mai multă credință și mai mult discernământ.
Vedem cu toții cum un teribil virus, îngăduit cred, de Dumnezeu, oprește omenirea și orgoliul acesteia în loc, arătând că viața noastră este atât de firavă și că numai credința în Salvatorul Iisus Hristos ne poate aduce la o altă dimensiune a înțelegerii rostului nostru pe acest pământ!

Articolul precedentGuvernul ia în calcul toate scenariile: Starea de urgență s-ar putea prelungi
Articolul următorNumărul cazurilor de coronavirus în Rusia crește alarmant. 10.581 de noi infectări în doar 24 ore.