Invazia Ucrainei continuă. 2 înalți oficiali americani sunt așteptați la Kiev, în timp ce atacurile rusești continuă. Odesa, Lugansk și Harkov au fost bombardate sâmbătă seară, iar numărul victimelor este de ordinul zecilor. Cu toate acesta, rezistența continuă, iar Ucraina a anunțat că a mai ucis 2 generali ruși, iar un al 3-lea înalt comandant este în stare gravă.

 Secretarul de stat american Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin se vor deplasa la Kiev, duminică, la exact două luni de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, a anunţat sâmbătă seară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, conform AFP.

Un nou bilanț al bombardamentelor asupra Odesei indică faptul că cel puțin 8 oameni au murit. Anunțul a fost făcut chiar de președintele Volodimir Zelenski. Printre cei care și-au pierdut viața se află și un bebeluș de 3 luni

 2 persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănte sâmbătă, într-un atac rus de artilerie vzând centrul oraşului Zolote, în oblastul Lugansk, anunţă guvernatorul regiunii Serghii Gaidai, relatează AFP. Bombardamentul rus a atins clădiri locuite. 15 persoane au fost evacuate chiar înainte de bombardament, inclusiv opt persoane cu dizabilităţi.

Cel puţin 5 oameni au fost uciși şi alți 18 răniți în urma atacurilor cu rachete asupra oraşului-port Odesa, a anunţat şeful de cabinet al preşedinţiei ucrainene. Printre cei care și-au pierdut viața se află și un bebeluș de 3 luni, iar bilanțul nu este încă definitiv.

 Imagini teribile, postate pe rețelele de socializare, sugerează faptul că Armata rusă ar fi început să bombardeze orașul-port Odesa, punct strategic vital la Marea Neagră.  Aurotirățile ucrainene nu au putut comunica dacă există victime, dar ar fi fost lovite ținte civile.

Autoritățile ucrainene au anunțat sâmbătă că au recucerit 3 sate din apropierea Harkovului, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Între timp, luptele continuă în Donbas și în sudul țării, iar asaltul asupra combinatului Azov a fost reluată.

 

 

Articolul precedentVIDEO Volodimir Zelenski, mesajul de Paşte: „Cu noi este adevărul”
Articolul următorLuni, ora 18:00 – Interviu de colecție DOREL VIȘAN, la Realitatea Plus