Aproximativ 50% din necesarul de electricitate al Ucrainei nu este îndeplinit, din cauza avariilor produse de ruşi la reţea energetică naţională. Regiunea Herson a devenit ţinta predilectă a bombardamentelor, după retragerea trupelor ruse. Ruşii speră să obţină capitularea Kievului prin supunerea populaţiei civile la lipsuri.

Avansul trupelor ucrainene stagnează
Armata ucraineană s-a blocat la porţile teritoriilor ocupate. Asediată constant cu focuri de artilerie inamică, se luptă să menţină controlul în zonele revendicate.

Totuşi, Secretarul Apărării din Regatul Unit, Ben Wallace vede armata lui Zelenski mai puternică, echipată şi bine pregătită.

„Având în vedere avantajul pe care îl au ucrainenii în ceea ce priveşte echipamentul, pregătirea şi calitatea personalului lor faţă de ruşii demoralizaţi, prost pregătiţi şi prost echipaţi, ar fi în interesul Ucrainei să menţină ritmul pe timpul iernii”, a declarat Secretarul Apărării din Regatul Unit, Ben Wallace.

Forbes estimează că Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari pentru războiul cu Ucraina
Pe parcursul a nouă luni de la demararea invaziei pe scară largă a Ucrainei, Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari pe război, adică un sfert din bugetul său anual, potrivit Forbes.

Analiştii au calculat că Rusia a folosit 10.000 până la 50.000 de obuze pe zi în război, iar preţul mediu al unei obuz de calibru sovietic este de aproximativ 1.000 de dolari.

Acest fapt împinge cheltuielile Rusiei la peste 5,5 miliarde de dolari doar pentru provizii de artilerie.

Raid în Herson
Ruşii au luat cu asalt oraşul Herson cu ajutorul artileriei şi lansatoarelor de rachete multiple. Guvernatorul regiunii Herson, Yaroslav Yanushevych, a raportat că 7 persoane au fost ucise şi alte 21 au fost rănite în urma atacurilor Rusiei.

Articolul precedentRăsturnare de situație: „Austria susține în continuare în mod oficial aderarea României la spațiul Schengen” – Anunțul vicecancelarului
Articolul următorGreve de amploare în Marea Britanie! Cele mai mari proteste înregistrate în ultimele decenii